top of page

Farkındalık Korosu, “Meme Kanserinde Erken Tanının Önemi” başlıklı projenin sosyal ayağını oluşturmak üzere 2008 yılında Pınar Ayhan tarafından kurulmuştur. Koro, kurulduğu günden bu yana Sevda Cenap And Müzik Vakfı Koro Şefi Cihan Can tarafından eğitilmektedir. Meme kanseri tedavisi gören, etkinliklere aktif olarak katılan 40 kadının oluşturduğu Farkındalık Korosunun amacı, ‘Meme Kanserinde Erken Tanı’ konusunda farkındalık yaratmak ve hayata bağlılığın önemini vurgulamaktır.

Değişik yaş ve meslek gruplarından 60 kadın... Hikayeleri farklı olsa da amaçları aynı: Meme kanserinde erken tanının önemini anlatmak. Bunun için seminer düzenlemiyor, bülten dağıtmıyorlar... Tek yaptıkları, konser vermek. Hepsi meme kanserine yakalanmış ve tedavi olmuş. İkinci baharlarını yaşıyor, tüm kanserli kadınların da bunu yaşamasını diliyorlar.

Ankara’da meme kanseriyle mücadele eden kadınların oluşturduğu ‘Farkındalık Korosu’, erken teşhisin önemine dikkati çekmek için 10 yıl önce sanatçı Pınar Ayhan tarafından kuruldu. Çeşitli mesleklerden kadınların üyesi olduğu, yurt içi ve yurt dışında konserler veren koronun şefi Cihan Can, “Müzikoterapi ile meme kanserine karşı savaşıyoruz” dedi.

Kanseri yendiler, "Farkındalık Korosu"nu kurdular Yaşları 40-60 arasında değişen kanser hastası kadınların oluşturduğu "Farkındalık Koro"su, sahne aldıkları sürede Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, çeşitli marşlar ve İngilizce parçalar seslendirdi.

Meme Rekonstrüksiyonu Farkındalık Günü (Breast Reconstruction Awareness Day – BRA-Day) kapsamında Acıbadem Maslak Hastanesi'nde "BRA-Day Etkinliği" düzenlendi.

Ekim ayı tüm dünyada “Meme Sağlığı Farkındalık Ayı” olarak kabul ediliyor ve tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Ekim ayı içerisinde hedef kitle üzerinde farkındalığı artırmak amacıyla bir çok etkinlik düzenleniyor.

Erken Teşhisin Önemini Şarkılarla Anlatıyorlar... Meme kanseri ile mücadele veren çeşitli meslek gruplarından kadınların oluşturduğu "Farkındalık Korosu", kanser hastalarının neşe ve umutla yarına bakmalarını sağlıyor.